Arkeologidag den 25 augusti

Rydebäcks Museiförening inbjuder härmed till en arkeologidag den 25 augusti. Vi kommer under dagen att bl.a. ge generell information om vårt arkeologiprojekt för barn som vi startar snart, och ge en inblick i hur man levde för 5000 år sedan. Under eftermiddagen bjuder vi på en del prova på-aktiviteter för barnen, och besökarna har möjlighet att ta med föremål de har hittat för omdöme av en arkeolog.

Arrangemanget ingår i Riksantikvarieämbetets nationella arkeologidag. Mera information ges på Riksantikvarieämbetets hemsida https://www.raa.se/arkeologidagen/2019/skane/introduktion-till-arkeologi-for-barnfamiljer-med-prova-pa-mojligheter-rydeback/ .

Arkeologiklubb för barn 
I första hand bjuder vi in barn som är omkring 9–10 år gamla att delta i tre olika utflykter till arkeologiskt intressanta platser. Vid varje träff håller vi på under tre timmar. Anmälan om deltagande kan göras vid arkeologidagen den 25 augusti. 

Om ni inte har möjlighet att uppleva arkeologidagen med barnen är ni välkommen att ta direktkontakt med oss på info@rydebackshistoria.com eller 0737-46 23 24 och 0705-68 19 96. Då kan vi berätta mera.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *