Julhälsning

Nu tar vi nya tag för en spännande framtid för vår gemensamma historia

2020 har varit ett svårt år för oss alla. Covid 19-pandemin har påverkat det mesta, också arbetet i Rydebäcks Museiförening. Olika arrangemang har fått ställas in och dessutom har det faktum att vi saknat en egen lokal inneburit att vi inte kunnat ordna möten och visa upp alla intressanta föremål som vi samlat på oss under årens lopp och som vittnar om vilken spännande historia vår by har.

Lokalfrågan arbetar vi nu aktivt med. På initiativ från Museiföreningen har Rydebäcks alla större föreningar uppvaktat Helsinborgs kommun om den akuta bristen på lokaler för Rydebäcks rika och varierade föreningsliv. Samtalen med kommunen kommer att fortsätta under 2021 och förhoppningsvis får vi en lösning på lokalproblemen under kommande år.

 Så nu är det dags att ta nya tag. Vi behöver fler krafter, unga och gamla, som vill delta i Museiföreningens aktiviteter. Du som är nyfiken på Rydebäcks historia, som vill veta mer om orten där du bor, hör av dig till oss. Tro oss: Det är spännande att gräva där du står!

Vi arrangerar, så snart det är möjligt igen, arkeologigrupper för barn och ungdomar och, om intresse finns, även för vuxna. Dessutom arrangerar vi utställningar, bland annat i samarbete med Riksantikvarieämbetet och träffar med föredrag om bygdens historia. En sådan är planerad att hållas på Dunkers Kulturhus i april 2021 – om pandemin tillåter. Vi deltar också i Rydebäcks dag och i Skånes Hembygdsförbunds aktiviteter. 

Årsavgiften för 2021 är 150 kronor per hushåll och kan betalas in på bankgiro 142-3714. Årsavgiften ger också automatiskt medlemskap i Skånes Hembygdsförbund och full tillgång till deras aktiviteter.

Vi vänder oss också till våra nya och gamla medlemmar i föreningen och hoppas att ni fortsätter stödja oss och deltar i kommande aktiviteter. Vi har vakanser i styrelsen och känner du för att göra en insats där, så är det bara att slå en signal. Vi har trevligt på våra möten!

Nu önskar vi er alla en riktigt god jul och ser fram emot ett pandemifritt, rikt och historiskt fullmatat 2021 i Rydebäcks Museiförening.

PS
Klicka på länken och läs om hur man firade jul på Rydebäcks Gård på 1800-talet! https://www.rydebackshistoria.com/wp-content/uploads/2019/03/vir_historia15.pdf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *